Nieuws   Zoeken 

Els' pasta met kabeljauw en spinazie
Ingredienten: (4 pers.):
pond kabeljauwfilet (diepvries)
2 el citroensap
zout en peper
boter
1 dl droge witte wijn
300 gr. pasta (fussili, vlinder of lintmacaroni)
450 gr. diepvriesspinazie (ontdooid)
1/4 l. slagroom
nootmuskaat
geraspte kaas
1 el maizena
Bereiding:
De vis en spinazie kun je het snelst ontdooien met de magnetron, anders 's ochtends of de avond tevoren uit de vriezer halen dan is het wel goed als je gaat koken. Besprenkel de vis met het citroensap en bestrooi het met zout en peper. Vet een ovenschaal in, leg de vis erin en verdeel wat klontjes boter over de vis. Schenk de wijn erbij en dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie. Laat de vis in een voorverwarmde oven van ca. 200 graden in 15-20 minuten gaar worden. Kook intussen de pasta met wat zout beetgaar. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en verwarm het samen met 4 el slagroom. Voeg naar smaak zout, peper en wat nootmuskaat toe. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet en schep de pasta in een ovenschaal. Roer 4 el slagroom door de pasta en verdeel de spinazie erover. Haal de vis uit de oven en leg hem op de spinazie. Schenk het stoofvocht van de vis in een steelpan en breng het aan de kook. Roer de maizena door de rest van de slagroom en schenk het al roerende bij het stoofvocht. Als het lichtgebonden is schenk je het over de vis en de spinazie en strooi er de geraspte kaas over. Zet het terug in de oven tot de kaas goudbruin en gesmolten is en het gerecht goed heet is. Glaasje witte wijn erbij en smullen maar!
Receptnummer: 5207 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept