Nieuws   Zoeken 

Karnemelkjus en meer van Esther en René
Ingredienten: (3 pers.):
Karnemelkjus:
45 gr boter
50 gr bloem
5 dl karnemelk
en verder:
150 gr gesnipperde uitjes
250 gr gerookte spekblokjes
1 grote krop sla
500 gr krieltjes
2 of 3 grote speklappen
Bereiding:
Sla schoon maken en in stukjes hakken.
Alvast uitje aan laten fruiten vervolgens de gerookte spekblokjes toevoegen.
tevens de speklappen aanbraden.
dan de krieltjes bakken in de koekenpan.
tevens boter van de karnemelkjus uit laten bruisen.
vervolgens de bloem toevoegen tot een roux;de bloem goed gaar laten worden,
met een houten lepel het geheel roeren, NIET laten verkleuren de roux nooit laten afkoelen!!
de roux van het vuur halen.
de karnemelk ( KOUD ) voorzichtig toe voegen tot een saus roeren, daarna weer iets verwarmen, NIETaan de kook brengen, vervolgens de uitjes + gerookte spekblokjes toevoegen.
alles te samen op tafel serveren "Eet smakelijk"
Receptnummer: 525 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Esther en Ren
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept