Nieuws   Zoeken 

Sonja's Gevulde aubergine (Turks)
Ingredienten: (2 pers.):
1 aubergine
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook
200gr kipreepjes
klein blikje tomatenpuree
oregano (lekker veel)
Kofte kruiden (of andere turkse vleeskruiden)
Bereiding:
Aubergine doorsnijden en uithollen. Vruchtvlees fijnsnijden. Kip bakken in olijfolie dan ui, aubergine vruchtvlees, tomatenpuree, knoflook, orgenao en koftekruiden toevoegen. Even doorroeren en de aubergine helften hiermee vullen. 15 minuten in de oven op 200ºC of 10 minuten in de combi op 200ºC met 160Watt magnetron. Lekker met rijst en frisee salade
Receptnummer: 5257 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Sonja
Opmerking:
Het is ook erg lekker om aardappelpartjes in de schil erbij te grillen. Deze leg je dan gewoon bij de aubergines in de schaal. Wel even besprenkelen met wat olijfolie, zout en oregano.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept