Nieuws   Zoeken 

Reina's gegratineerde kalkoenfilet
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. kalkoenfilet
250-300 gr. tomaten
olie om in te vetten
2-3 artisjokharten uit blik
2 tenen knoflook
2 eetl. olijfolie
peper, zout
2 theel. Italiaanse keukenkruiden
3 eetl. Parmenzaanse of Goudse ger. kaas
Bereiding:
Snijd het stuk kalkoenfilet in dunne plakjes. Was de tomaten en snijd ze in plakjes, verwijder de pitjes. Vet een ondiepe ovenschaal in met olie en leg hier afwisselend en dakpansgewijs de plakken kalkoen en tomaat. Kruid met peper en zout. Verwarm de oven voor op 220 gr. Spoel de artisjokharten onder de stromende kraan af en snijd ze doormidden of in vieren (afhankelijk van de grootte). Verdeel de stukken artisjokhart tussen de plakken kalkoen en tomaat. Bedruppel het geheel met olijfolie en bestrooi de ovenschaal met de Italiaanse kruiden. Schuif de schaal in het midden van de warme oven en bak het geheel ong. 15 minuten. Zet de grill van de oven aan. Strooi de geraspte kaas over de kalkoenschotel en laat nog 5 minuten gratineren. Lekker met pasta.
Receptnummer: 5321 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Als je dit voor meer dan 4 personen wilt bereiden, vermeerder je de hoeveelheden en de grootte van de ovenschaal,afhankelijk van het aantal personen. De bereidingstijd blijft gelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept