Nieuws   Zoeken 

Agnes's prei/gehaktschotel
Ingredienten: (5 pers.):
750 gram rundergehakt
1 รก 1 1/2 kilo prei
12 aardappelen
zonnebloemolie
zout
peper
kerrie
thijm
1 pond tomaten
een zakje geraspte kaas.
Bereiding:
Maak de prei schoon en snijd hem in stukjes van ongeveer 2,5 cm. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Kook de prei en de aardappelen met wat zout, afzonderlijk van elkaar, ongeveer 5 minuten. Bak het gehakt rul met zout, peper, kerrie en thijm. Vet de ovenschaal in met de zonnebloemolie en doe hierin het gehakt. Vervolgens de gekookte aardappelschijfjes, daarna de plakjes prei. Met een tomatensnijder krijg je mooie plakjes tomaat die je vervolgens verdeelt over het geheel en strooi de gerapste kaas er overheen. Doe het geheel in een voorverwarmde over , 225 graden, en laat deze overheerlijke schoteln in ongeveer 30 minuten gaar worden.
Receptnummer: 5406 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Agnes
Opmerking:
In ons gezin is dit recept al jarenlang favoriet. Het vergt wat voorbereiding maar het resultaat is heerlijk. Je kunt de schotel van tevoren klaar maken zodat hij alleen nog maar in de over moet. Makkelijk als je gasten krijgt of lekker voor het eten eerst nog wilt borrelen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept