Nieuws   Zoeken 

José's Amish friendshipbread
Ingredienten: (8 pers.):
Ingrediënten voor het basisgistbeslag
(breadstarter):
1 pakje droge
gist of 30 gram verse gist (bakker)
¼ kop warm water
3 koppen bloem
3 koppen suiker
en 3 koppen melk.
Ingrediënten: voor het bakken
1 kop Amish breadstarter
(basis gistbeslag)
2 koppen bloem
1 kop suiker
zakje bakpoeder
1 ½ theelepel kaneelpoeder
1 theelepel zout
3 eieren
2/3 kop zonnebloemolie
zakje vanillesuiker
1 kop gehakte walnoten (of studentenhaver en 2 appels geschild
en in stukjes gesneden
Bereiding:
Dag 1 Roer in een klein kommetje gist en warm water door elkaar en laat 10 minuten staan. Doe in een flinke beslagkom 1 kop bloem en 1 kop suiker en roer als laatste langzaam 1 kop melk (kamertemperatuur) door het beslag. Roer tot alles goed vermengd is. Voeg nu het gistmengsel toe aan het mengsel in de grootste kom. Theedoek over de beslagkom en 24 uur laten staan. (Het beslag gaat nu “groeien”).
Dag 2 t/m 4 Het beslag af en toe goed roeren.
Dag 5 Roer 1 kop bloem, 1 kop suiker en 1 kop melk door het beslag.
Dag 6 t/m 9 Het beslag af en toe goed roeren.
Dag 10 Voeg weer 1 kop bloem, 1 kop suiker en 1 kop melk aan het beslag toe en roer goed. En zo wordt het een “vriendschapsbrood”.
Verwarm de oven voor op 175° C. Vet de bakvorm(en) in. Doe in een beslagkom de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout. Zet dit even weg. Roer in een grote beslagkom samen met het basisgistbeslag de eieren, olie en vanillesuiker. Roer geleidelijk de ingrediënten uit de eerste kom bij dit beslag tot alles net vermengd is. Roer tenslotte de gehakte noten en appels door het beslag. De hoeveelheid is voldoende voor 2 bakvormen (cakevormen). Bak het brood (de broden) gedurende 50 minuten op 175 ° C. of tot een satehprikker in het midden van het brood geprikt er schoon uitkomt.
Receptnummer: 5454 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 70 min. | Meer recepten van: jos
Opmerking:
Dit recept vond ik op een Amerikaanse cake site "cake recipe". Ik kende dit nog van een aantal jaren terug. Toen kreeg ik wat breadstarter en een kettingbrief. Nou heb ik niks met kettingbrieven dus ik heb mijn breadstarter afgebakken. Maar jammer vond ik het wel want ik had wel het "afbakrecept" maar niet dat van de breadstarter; die had ik immers gekregen. En omdat dit een erg lekker en gezond brood/cake is wilde ik het toch weer graag maken. Ik heb de Amerikaanse versie vertaald en het recept uitgeprobeerd en het is weer erg lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept