Ingredienten: (2 pers.):
500 gr. gesneden witte kool
300 gr. gehakt
grote ui
aardappelpurree voor ovenschotels (maggi), 2 zakjes
zakje geraspte kaas
kerrie
ketjap
peper
zout
| Bereiding:
Verwarm de oven voor op 250 graden. Bak de gehakt in boter of olie tot het lekker bruin is en voeg halverwege de gesnipperde ui toe. Voeg de witte kool toe en bak deze op hoog vuur. Zodra de witte kool ietsje slinkt voeg je flink wat kerriepoeder en ketjap toe (ca. 4 flinke scheuten). Ik proef vaak even of het al lekker op smaak is. Eveneens strooi je er wat peper en zout overheen. Laat het verder doorbakken op hoog vuur (geregeld roeren). Ondertussen de aardappelpurree maken. Als de witte kool en gehakt een lekker kleurtje hebben doe je het in een grote ovenschaal. Daarop de aardappelpurree en de kaas. Zet het ca. 20 minuutjes in de oven en je hebt een heerlijk gerecht! Eet smakelijk. |