Ingredienten: (4 pers.):
2 bosuitjes
100 gr gerookte zalmfilet
200 gr creme fraiche
1 flinke eetlepel kerriepoeder
100 gr garnalen
2 eetlepels koriander of peterselie
600 gr kabeljauwfilet
1 eetlepel citroensap
beetje boter
zout, peper
4 eetlepels gemalen amandelen | Bereiding:
Bosuitjes in ringetjes snijden, zalmfilet in stukjes snijden. In een kom de creme fraiche vermengen met de kerriepoeder, de zalm, garnalen, bosui, peper, zout en koriander of peterselie. Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken, en sprenkel er wat citroensap overheen. Ovenschaal invetten met boter. Kabeljauw in de ovenschaal leggen, en het creme fraiche mengsel over de vis smeren. Oven voorverwarmen op 200 graden. Strooi de amandelen over de vis en laat de kabeljauw in 30 minuten bruin en gaar worden. Lekker met broccoli en rostirondjes. |