Nieuws   Zoeken 

Betty's gestoofde spitskool
Ingredienten: (4 pers.):
1 spitskool van ong. 1 kilo.
1 grote ui
1 fijngehakt teentje knoflook
1 eetl. kerriepoeder
50 gr. boter
300 gr. gehakt
zout
peper
Bereiding:
Verwijder de kool van de lelijke buitenste bladeren. Snijd de kool in de lengte in vieren. En snijd hem daarna in heel dunne reepjes. Maak de ui fijn. Doe de boter in een pan en fruit daarin de ui, fijngehakte teentje knoflook en de kerriepoeder op een laag vuur glazig. Voeg het gehakt toe en laat dit op een matig vuur al prakkend rul en droog bakken. Schep er als het gehakt rul is de gesneden kool door en smoor deze op een gesloten pan op een laag vuur in ca. 30min. gaar. Schep regelmatig alles om en breng daarna het koolmengsel op smaak met zout en peper.
Receptnummer: 5502 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: betty
Opmerking:
dit gerecht is gewoon het lekkerste met aardappelen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept