Nieuws   Zoeken 

Anna's pittig varkensvlees met sperziebonen
Ingredienten: (3 pers.):
1 ui gesnipperd
1/2 rode paprika in stukjes gesneden
200 gr hamlappen
peper en zout
3 eetl olie
400 gr. sperziebonen
1 teentje knoflook
2 theel. sambal
2 eetl. ketjap
1 theel bouillonpoeder
50 gr tauge
Bereiding:
Hamlappen in blokjes snijden en bestrooien met peper en zout.Olie verhitten en de ui ca. 2 min fruiten dan het vlees ca. 5 min meebakken. Knoflook erboven uitpersen. Erdoor roeren sambal,ketjap, 1 dl water en bouillonpoeder. Sperziebonen en paprika erdoor scheppen. Met de deksel op de pan in ca. 10 min. gaar laten worden. Als laatste de gewassen en uitgelekte tauge erdoor roeren. Op smaak maken met sambal en ketjap. Lekker met rijst.
Receptnummer: 5574 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Anna Grouls
Opmerking:
Zelf breek ik de boontjes in drieen en kook ze 10 min voor.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept