Nieuws   Zoeken 

Natascha's Spaanse uiensalade
Ingredienten: (4 pers.):
4 tot 6 sinaasappelen
200g rode uien
zout en peper
50g zwarte olijven zonder pit
3 eetlepels citroensap
1 theelepel suiker of honing
6 eetlepels olijfolie
Bereiding:
Schil de sinaasappelen zoals een appel en zorg ervoor dat er geen witte schilresten achterblijven Snijd de sinaasappelen in dunne plakken en vang het sap op Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Schik de sinaasappelschijven en de uienringen afwisselend in lagen in een slakom en bestrooi elke laag spaarzaam met wat zout en peper. Verdeel de olijven over het oppervlak Vermeng de opgevangen sap met het citroensap, de suiker en of honing en klop er de olie door. Giet deze dressing over de salade en zet haar minstens een uur afgedekt koel weg en daarna is ie klaar voor gebruik
Receptnummer: 5575 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: natascha
Opmerking:
Het sap van de citrusvruchten en de olie nemen de sterke smaak van de uien weg, maar wie desondank toch wat angstig is met zoveel ui overgiet ze voor het gebruik met kokend water
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept