Nieuws   Zoeken 

Carietha's Limburgs zuurvlees
Ingredienten: (4 pers.):
1 750 gram runderpoulet
3 dikke uien
3 laurierblaadjes
wat kruidnagels
peper,zout
stroop,
keuken azijn
water
braadboter
Bereiding:
runderpoulet in schaal doen met de azijn, water, laurier, kruidnagels, en de uien in dunnen schijfjes. Dit laten marineren. Het vlees moet geheel onderstaan in de marinade. Verhouding azijn, water afhankelijk hoe lang je het wilt laten marineren. Ik doe meestal helft water, helft azijn en laat het 24 uur marineren. Vlees en uien in vergiet heel goed laten uitlekken en droogdeppen. Uien in braadboter goed bruin laten worden. Vlees ook bruinbakken met peper en zout. water, nog iets azijn en stroop toevoegen (2 flinke eetlepels) laurierblad en kruidnagel van de marinade toevoegen en op zacht uur laten stoven tot het vlees helemaal gaar is. binden met bindmiddel.
Receptnummer: 5692 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: Carietha Hochstenbach
Opmerking:
In Limburg is dit een gerecht wat vaak bij de friture verkrijgbaar is. Men gebruikt hiervoor ook wel paardenvlees. Aangezien ik zelf paarden heb, neem ik rundervlees. Let wel op dat het vlees heel goed droog gedept is anders gaat het meer koken als bakken en dat is niet lekker. Door de combinatie azijn, stroop krijg je een zoet zure smaak.Afhankelijk van je eigen smaak kun je azijn of stroop nog toevoegen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept