Ingredienten: (4 pers.):
1 750 gram runderpoulet
3 dikke uien
3 laurierblaadjes
wat kruidnagels
peper,zout
stroop,
keuken azijn
water
braadboter | Bereiding:
runderpoulet in schaal doen met de azijn, water, laurier, kruidnagels, en de uien in dunnen schijfjes. Dit laten marineren. Het vlees moet geheel onderstaan in de marinade. Verhouding azijn, water afhankelijk hoe lang je het wilt laten marineren. Ik doe meestal helft water, helft azijn en laat het 24 uur marineren. Vlees en uien in vergiet heel goed laten uitlekken en droogdeppen. Uien in braadboter goed bruin laten worden. Vlees ook bruinbakken met peper en zout. water, nog iets azijn en stroop toevoegen (2 flinke eetlepels) laurierblad en kruidnagel van de marinade toevoegen en op zacht uur laten stoven tot het vlees helemaal gaar is. binden met bindmiddel. |