Nieuws   Zoeken 

Els' bloemkool met kerrie en cashewnoten
Ingredienten: (4 pers.):
1 Bloemkool
1 ui
2 lente-uitjes
1 1/2 -2 tl kerriepoeder
mespuntje sambal
75 gr. cashewnoten
olie
Bereiding:
Bloemkool in roosjes verdelen. De ui snipperen en de lente-uitjes in smalle ringetjes snijden. De bloemkoolroosjes in ongeveer 12 minuten beetgaar koken en vervolgens uit laten lekken. Verhit de olie in een pan, en fruit hierin de gesnipperde ui en lente-uitjes ong. 2 minuten Voeg dan de kerrie en sambal toe en bak het even mee. De bloemkoolroosjes erdoor mengen en goed warm laten worden. Tot slot de noten toevoegen en eventjes meebakken. Lekker met rijst en kip.
Receptnummer: 5701 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Je kunt het natuurlijk pittiger maken door meer sambal en kerrie toe te voegen. Zelf vind ik hier Indiase kip erg lekker bij. Indiase kruidenmengsels zijn in ieder geval te koop van het merk Patak's. Ik geef er dan meestal nog een komkommersalade bij en natuurlijk mangochutney.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept