Nieuws   Zoeken 

Reina's Nockerl (Toetje uit Oostenrijk)
Ingredienten: (4 pers.):
5 eiwitten
zout
150 gr. suiker
3 eidooiers
2 eetlepels bloem
boter
Event.
1 eetl. geschaafde amandelen
poedersuiker
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 150-160 graden. Klop de eiwitten met wat zout. Voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe. Blijf doorkloppen tot de massa taai en glanzend is. Roer de eidooiers los en voeg dan enkele eetlepels eiwit hierbij; roer door elkaar. Laat deze eiwitdooiermassa op de stijfgeslagen eiwitten glijden en bestrooi het geheel met bloem. Spatel zorgvuldig dooreen. Vet een ruime ovenvaste schaal in met boter. Schep de schuimige eiwitmassa in vier grote bollen in de ovenschaal en plaats de schaal in het midden van de oven. Laat de Salzburger Nockerl in ongeveer tien minuten licht kleuren en door en door warm worden. Je kunt de Nockerl voor ze in de oven gaat met geschaafde amandelen bestrooien. Bestuif dit licht met poedersuiker.
Receptnummer: 5731 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept