Nieuws   Zoeken 

Frank's carpaccio
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr biefstuk (rundvlees)
1 eierdooier
3 tl mosterd DIJON
3 el citroensap
2 druppels tabasco
75 ml olijfolie
1 el slagroom
2 - 3 el kleine kappertjes, gespoeld
zout en peper
Bereiding:
1) Leg het vlees een halfuur in de vriezer en snijd daarna in flinterdunne plakken (met allessnijder). Indien je geen materiaal hebt om alles flinterdun te snijde, vraag dit dan aan de slager bij aankoop van het vlees. De flinterdunne plakjes mogen verdeeld worden over de borden. 2) Meng de eierdooier, mosterd, citroensap, tabasco in een keukenmachine. Laat de machine aanstaan wanneer je in een dun straaltje de olijfolie er aan toevoegt tot hij opgenomen is in het mengsel. 3) Doe het mengsel in een kom en klop de room erdoor. Voeg zout en peper toe. Overgiet het vlees met het mengsel en overstrooi met kappertjes.
Receptnummer: 5737 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Frank Iacopucci
Opmerking:
Het rauwe vlees zal door de zurige dressing zeer lichtjes garen. Het is aangeraden om het bord met de dressing reeds op het vlees enkele minuutjes in de koelkast te laten staan.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept