Nieuws   Zoeken 

Leo's Limburgs zuurvlees
Ingredienten: (5 pers.):
1 1/2 kg Paardenvlees of magere runderlappen
3 grote uien
250 ml azijn (witte)
1/2 pot rinse appelstroop
1 pakje croma
4 laurierbladen
8 kruidnagels
peper + zout
5 zakjes instant vlees jus (ik gebruik de zakjes van Arlon vlees jus)
1 liter water
Bereiding:
Zorg voor een grote pan. Snij de uien in stukken, niet te klein. Sij het vlees in brokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Smelt de croma en braad het vlees goed bruin, voeg dan de uien toe en braad ze even mee. Blus dit af met het azijn en als dit kookt voeg dan het water toe. Breng dit alles aan de kook en laat het daarna op een zacht vuurtje sudderen. Voeg toe de laurierbladen en kruidnagels. Schep voorzichtig de stroop erdoor en laat dit alles ongeveer 90 min sudderen.(Deksel op de pan). Doe de deksel na de 90 min eraf en laat het wat inkoken. Schep het vlees eruit. Maak de zakjes vleesjus aan met een beetje (100 ml) koud water en voeg dit al roerend, met en met toe, op een laag pitje tot dat het dik gebonden is. Doe het vlees terug in de pan en doe eventueel nog een schepje stroop erbij.
Receptnummer: 5779 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: Leo
Opmerking:
Het lekkerste smaakt dit recept met zelf gemaakte frites. En de dag erna is het nog lekkerder.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept