Nieuws   Zoeken 

Carietha's hartige taart met raapstelen,spekjes en kruidenkaas
Ingredienten: (4 pers.):
genoeg bladerdeeg voor het bekleden van een vorm.
500 gram raapstelen.
3 eieren, 1 klein bakje spekblokjes.
1/2 bakje creme fraiche, gerapte kaas.
1 pakje kaas met kruiden(b.v. boursin, phildadelphia,cantadou)
peper, iets zout en nootmuskaat
Bereiding:
oven voorverwarmen op 200 graden. bladerdeeg ontdooien en ingevette vorm ermee bekleden. gaatjes in de bodem prikken. gewassen, schoongemaakte raapstelen laten slinken op vuur, eventueel iets zout toevoegen. Daarna laten uitlekken in vergiet. spekjes uitbakken. In blender eieren, kruidenkaas,creme fraiche, nootmuskaat en peper mengen. Spekjes en raapstelen mengen en op de bladerdeeg doen. ei/kaas mengsel erover heen schenken en vervolgens de geraspte kaas. 35 minuten in de oven.
Receptnummer: 5820 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Carietha Hochstenbach
Opmerking:
ik was nieuwsgierig geworden door de recepten voor raapstelen die ik nog nooit had gegeten. Ik heb dus verschillende recepten geprint en hierop een variatie gemaakt. Ook koud erg lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept