Nieuws   Zoeken 

Jolanda's bananenbrood
Ingredienten: (12 pers.):
150 gram boter
160 gram bruine basterdsuiker
4 eieren
400 gram bananen
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel kaneel
merg van 1 vanillestokje
350 gram tarwebloem
2 theelepels bakpoeder
120 gram grofgehakte walnoten
cakevorm (30 cm)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Klop in een (beslag)kom de boter en de suiker goed door. Voeg een ei toe en roer tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgende ei toe, ga zo door tot alle 4 de eierentoegevoegd zijn. Pel de bananen en snij ze klein (of prak ze). Meng de banaan samen met het zout, vanillemerg, gemberpoeder en de kaneel door het botermengsel. Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg dat toe samen met de walnoten. Meng alles goed. Vet de cakevorm in en bestuif met wat bloem. Schep het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak ongeveer 50 minuten in een oven van 190 graden. (Als je de gaarheid controleerd met een sateprikker, bedenk dan wel dat de banaan zacht blijft)
Receptnummer: 6009 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 75 min. | Meer recepten van: jolanda
Opmerking:
Recept uit Puerto Rico, wordt daar bij het ontbijt gegeten maar is ook heerlijk als tussendoortje.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept