Friedel's heerlijk smulpotje kippelevertjes |
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram kippenlevertjes
100 gram ontbijtspek
klein uitje
teentje knoflook
potje zure uitjes
klein potje of blikje champignon schijfjes
laurierblaadje
flink glas rode wijn
kippenbouillon tablet
peper
maizena om te binden
warm stokbrood
| Bereiding:
Ontdoe de kippenlevertjes van eventuele velletjes en snijdt ze in tweeën. Snijdt het ontbijtspek in reepjes en bak deze met de fijn gehakte ui en het teentje knoflook in wat olijfolie. Bak als de ui wat begint te kleuren de in stukken gesneden kippenlever mee tot ze een kleurtje krijgen. Blus het af met het glas rode wijn en laat het geheel nog even garen met de fijngemaakte kippenbouillon tablet en het laurier blaadje. Doe ondertussen het potje zure uitjes in een vergiet en laat dit goed uitlekken. Bindt het geheel na ongeveer 10 minuten met de in een scheutje rode wijn aangemaakte maïzena en doe er op het laatst de champignonschijfjes en de uitgelekte zure uitjes doorheen, even doorwarmen en serveren met warm stokbrood, heerlijk. Vergeet vooral het glas rode wijn niet bij dit heerlijke en vooral gemakkelijke recept. |
Receptnummer: 6024 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Friedel |
Opmerking: Zelfs mijn kinderen die liever geen lever eten smullen hier nog ieder keer van. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |