Nieuws   Zoeken 

Wouter's gebakken rijst met ei en kroepoek
Ingredienten: (2 pers.):
2 eetl olie
4 lente uitjes
1 teentje knoflook
1 theel. geraspte gemberwortel
4 eieren
voor 2 pers gekookte rijst
100 gr diepvries doperwten of blik
sojasaus
vers gemalen peper of een vers pepertje
kroepoek
Bereiding:
Verwarm de olie in een braadpan fruit hierin de gesnipperde uitjes en gesnipperde knoflook licht van kleur. Voeg de geraspte gemberwortel toe. Breek de eieren boven een bakje en klop ze los met een vork maar niet schuimig. Voeg dit aan de uitjes in de braadpan en roer er steeds door tot de eieren gaan stollen. Kook ondertussen de doperwtjes enkele minuten (alleen voor diepvrieserwten) en laat ze uitlekken, doe de erwten en het rijst bij het eiermengsel en bak dit al roerende tot de rijst heet is. Breng het op smaak met sojasaus en peper(tje). Geef er apart kroepoek bij en een komkommersalade
Receptnummer: 6042 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Wouter
Opmerking:
Kijk naar het recept voor komkommersalade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept