Nieuws   Zoeken 

Barbara's Spaans ovenschoteltje met Catalaanse worstjes
Ingredienten: (2 pers.):
1 eetlepel boter
Schaaltje Catalaanse worstjes (AH) a 6 stuks
1 eetlepel olie
1 kleine ui
1 flinke teen knoflook of 2 kleine
1 rode paprika
1 groene paprika
2 tomaten
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
½ dl. rode wijn
½ zakje paprikaroomsaus (Knorr)
2 eieren
2 eetlepels gratinkaas
Bereiding:
De Catalaanse worstjes in de boter dichtschroeien en in 15 minuten regelmatig kerend bruin en gaar bakken. Intussen de ui snipperen, de paprika’s schoonmaken en in reepjes snijden en de tomaten ontvellen, van vocht en zaadjes ontdoen en in blokjes snijden. De oven voorverwarmen op 225 graden. De uisnippers ca. 2 minuten in de olie bakken, de knoflook erboven uitpersen en dit 1 minuut meebakken. De paprikareepjes, tomatenblokjes en peterselie toevoegen en het geheel ca. 5 minuten roerbakken. De rode wijn vermengen met 1 dl. water, het halve zakje paprikaroomsaus erdoor roeren en aan de kook brengen. Zodra het kookt de saus bij het groentemengsel gieten en het geheel al roerend nog een minuut zachtjes laten koken. De gare worstjes van elkaar lossnijden en in 2 eenpersoonsschaaltjes elk 3 worstjes leggen. Het groentemengsel erover verdelen. In het midden van elk schaaltje een ei breken. De dooier licht inprikken met een vork. Over elk schaaltje een eetlepel gratinkaas verdelen en de schoteltjes ca. 15 minuten in de oven zetten.
Receptnummer: 6063 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Lekker met vers stokbrood en een salade met olijven. Het kan natuurlijk ook samen in één grotere schaal, maar de kleine schaaltjes serveren wat feestelijker. Bovendien blijven de worstjes dan mooi ‘verstopt’.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept