Nieuws   Zoeken 

Gerben's Turkse Bulgur
Ingredienten: (4 pers.):
2 flinke koppen bulgur (te krijgen in turkse winkels)
bouillon blokje
1 flinke ui
spaanse peper
tomatenpuree
olijfolie
water
Bereiding:
Dit recept komt van een vriendin van ons die Turkse is... Verhit de olie in een pan en laat de gesnipperde ui langzaam glazig worden. Voeg halverwege de klein gesneden spaanse peper toe en laat even meebakken. Roer vervolgens de tomatenpuree erdoor en eveneens even meebakken. Dan de bulgur erbij, goed doorroeren tot alles opgenomen is door de bulgur. Tot slot water erbij tot ongeveer één vinger dik boven de bulgur en het bouillon blokje erin. Even flink doorroeren, aan de kook brengen en op een heel klein vuurtje laten staan tot alles droog is. Eet smakelijk!!
Receptnummer: 6085 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Gerben
Opmerking:
Wij eten dit altijd met een tartaartje en een frisse salade. Succes verzekerd!! Mocht je een nog wat pittiger variant willen, roer dan een theelepel sambal erdoor op het moment dat de tomatenpuree meegebakken wordt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept