Nieuws   Zoeken 

Moby's spinazietaart met feta
Ingredienten: (3 pers.):
1 grote pot spinazie van Hak
2 eieren + 1 eigeel
200 gram magere feta (van de turk
knof.poeder of echte natuurlijk
peper
paneermeel
6 tot 8 plakjes bladerdeeg
Bakvorm van 24 cm doorsnee
Bereiding:
Druk de spinazie uit in een zeef, tot dat er haast geen vocht meer uit komt. Verwarm de oven voor op 180-200 graden, en vet de vorm in met olijfolie. Bekleed de vorm met plakjes bladerdeeg prik er gaatjes in en strooi er paneermeel overheen. Ondertussen de feta in kleine blokjes snijden en samen met de geklutste eieren, knof en peper door de spinazie roeren. De hele brei in de vorm doen en afdekken met bladerdeeg, snijdt een rondje uit in het midden. Eiergeel over het bladerdeeg smeren en in de oven zetten totdat het goudbruin is. Ongeveer een half uur.
Receptnummer: 6093 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Marijke Horst
Opmerking:
Lekker met stokbrood met bieslookboter of dippen in olijfolie.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept