Nieuws   Zoeken 

Barbara's stoofpotje met gorgonzola
Ingredienten: (2 pers.):
40 gram boter
1 grote ui
1 rode paprika
250 gram bieflapjes
zout, peper
1 eetlepel bloem
75 gram gorgonzola
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
Bereiding:
De ui in dunne ringen snijden. De paprika, bieflapjes en gorgonzola in blokjes snijden. De vleesblokjes zuinig bestrooien met zout en peper en in een paar minuten bruin bakken in de boter. Uienringen en paprikablokjes toevoegen en ca. 5 minuten meebakken. De bloem erdoor roeren en 2 minuten laten garen. 50 gram gorgonzola en 1 dl. warm water toevoegen en al roerend aan de kook laten komen. Het geheel ca. 20-25 minuten in een gesloten pan laten stoven. Af en toe roeren. Dan het deksel eraf halen, het vuur iets hoger zetten en de saus 5 minuten (roeren!) laten inkoken. Tenslotte de peterselie en de overgebleven 25 gram gorgonzola erdoor roeren en de kaas laten smelten.
Receptnummer: 6136 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Smaakt goed met aardappelpuree met een fijngesneden bosuitje erdoor en erwtjes. Als je voldoende tijd hebt, probeer het dan eens met 300-350 gram sukadelappen Dan wel de hoeveelheden water en gorgonzola aanpassen i.v.m. de veel langere stooftijd.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept