Ingredienten: (3 pers.):
100 gr. hamlap
100 gr. chorizo
200 gr. kipfilet
2 uien of grote sjalotten
2 kleine prei
1 blik tomaten met olijven (super de boer)
1 gr. paprika
kipkruiden
1 zakje saffraan (silvo)
1 theelepel pikante paprikap.
500 ml. vleesbouillon
250 gr. risottorijst | Bereiding:
De hamlap klein snijden en kruiden met kipkruiden, dit ook met de kipfilet doen en de chorizo ook klein snijden. Dit ook met de uien en de paprika en de prei , deze goed omspoelen en uit laten lekken. In een paella-pan (ik doe er een vlamverdeler onder) of hapjespan wat olie heet laten worden met boter en hierin eerst de hamlap lekker aanbakken als deze een klein beetje begint te kleuren de kipfilet erbij doen en wanneer deze ook begint te kleuren de chorizo erbij, goed roeren zodat het lekker met elkaar vermengt, hierna de uien ,even kijken of er nog genoeg vet/boter in zit en anders wat olie bij gooien. Ik zelf gebruik knoflookolie vandaar dat ik geen knoflook toevoeg maar anders in het begin een knoflook teentje toevoegen aan olie/boter.wanneer uien een beetje glazig beginnen te worden de paprika erbij doen , even aan laten bakken en dan het geheel goed roeren. De kruiden erbij doen en evt. wat zout en hierna de rijst eerst even laten meebakken en hierna pas het blik tomaten met olijven en de vleesbouillon, goed roeren zodat alles onder staat en dan vuur laag zetten en rijst 20 min. laten koken. In tussentijd tafel dekken wijn open maken , olijven en stokbrood op tafel erbij zetten evt. aangevuld met kruidenboter etc. Ik zelf kijk af en toe bij de rijst omdat ondanks de vlamverdeler onder de paella pan het toch de neiging heeft om aan te bakken vandaar dat ik tussendoor roer. Wanneer het geheel klaar is opdienen, het liefst buiten onder de zon dan is het het lekkerst vinden wij. eet smakelijk |