Nieuws   Zoeken 

Birgit's pasta met broccoli-kaassaus
Ingredienten: (2 pers.):
voor de saus:
500 gram broccoli
zakje kaas/groente saus voor 250ml
250ml water
ca 100ml melk
zonnebloemolie
bloem
voor de pasta:
ca 200 gram spaghetti (of een andere pastasoort)
water
scheutje olijfolie
Bereiding:
Snijdt de broccoli in kleine roosjes en spoel ze goed schoon onder de kraan. Doe een scheutje olie (een klontje boter kan ook) in een hapjespan of een wok. Doe de broccoli in de pan en bak deze op hoog vuur aan (zorg ervoor dat het niet aanbrand!). Als de broccoli feller van kleur wordt, voeg dan water en het zakje saus toe. Zet het vuur middelhoog. Goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Doe ondertussen een ruime hoeveelheid water in een pan, voeg een scheutje olijfolie toe en breng dit aan de kook. Als het kookt voeg dan de pasta toe en kook deze naar eigen smaak; 'al dente' (ca 7 min) of wat zachter (ca 9 min). Voeg de melk bij de saus en bindt het geheel met een papje van bloem en water. Prik met een vork in een broccoliroosje om te kijken of deze gaar is. Eet smakelijk!
Receptnummer: 6226 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Birgit Sprenger
Opmerking:
Wil je liever niet vegetarisch eten? Doe dan geruld gehakt of stukjes kipfilet door de saus.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept