Nieuws   Zoeken 

kikkerbilletjes met gerookte ham en champignons van Josée
Ingredienten: (4 pers.):
32 grote kikkerbillen
100 g magere gerookte ham
150 g champignons
klontje boter
peper + zout + paprikapoeder
1 dl verse room
gehakte peterselie.
Bereiding:
Kikkerbillen laten ontdooien en droogdeppen met keukenpapier. Gerookte ham fijn snijden en champignons in kleine stukjes snijden. Kikkerbilletjes in een grote bakpan (liefst een anti- kleefpan) laten kleuren in de boter, kruiden met peper + zout + paprikapoeder en op een zacht vuurtje onder gesloten deksel laten gaar worden. (opgelet, niet te lang anders vallen ze uit elkaar) Neem de kikkerbilletjes uit de pan en hou ze warm. In dezelfde pan de ham en champignons roerbakken, room bijgieten en laten inkoken. Op smaak brengen met de kruiden. Kikkerbilletjes terug toevoegen en nog even opwarmen. Juist voor het opdienen de gehakte peterselie ondermengen.
Receptnummer: 6263 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Jos?e Van den Broeke
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept