Nieuws   Zoeken 

Barbara's rosbief met rozemarijn en artisjokharten
Ingredienten: (4 pers.):
8 teentjes knoflook
1 blikje artisjokharten(400 gr.)
4 trostomaten
750 gr. rosbief
peper
1 1/2 eetlepel olijfolie
1 pot vleesfond(380 ml.)
1 dl. rode wijn
3 takjes rozemarijn
ovenschaal ca. 30x40 cm
Bereiding:
Voorbereiding: Knoflook pellen. Artisjokharten laten uitlekken. Tomaten wassen. Rosbief bestrooien met peper en bestrijken met olie. Fond en wijn in ovenschaal schenken. Rozemarijn erin leggen.Rosbief op rozemarijn leggen. Tomaten, knoflook en artisjokken ernaast verdelen. Eventueel tot gebruik ovenschaal met ingredienten in koelkast zetten. Bereiding: (Schaal uit koelkast nemen en rosbief op kamertemperatuur laten komen). Oven voorverwarmen op 200 c of ovenstand 4. Vlees in midden van de oven in 25 tot 30 minuten mooi bruin en van binnen rose bakken.Serveren met frites of gebakken aardappeltjes. (en eventueel een frisse salade)
Receptnummer: 6284 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Barbara Fey
Opmerking:
In plaats van verse rozemarijn kun je ook gewoon gedroogde rozemarijn uit zakje gebruiken en dan ongeveer 2 tot 3 theelepels( of anders wat je zelf lekker vind).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept