Nieuws   Zoeken 

Francijn's rijst met kip en kerrie
Ingredienten: (2 pers.):
200 gram kipfilet
kerriepoeder
1 mok rijst (wij doen half zilvervliesrijst, half witte)
grote ui
halve prei
flinke paprika
ananasstukjes naar smaak
twee handjesvol rozijnen
twee zakjes kerriesaus voor 1/4 liter per stuk
Bereiding:
Zet de rijst op met anderhalve mok water, zonder het deksel op de pan. Zodra het kookt: laag zetten en het deksel erop. Als het water niet meer zichtbaar is: deksel erop houden en het vuur uit. Minstens tien minuten laten staan en dan omscheppen. Snijd de kip in stukjes en bestrooi die rijkelijk met kerrie. Bak de kip onder af en toe omscheppen in een paar minuten gaar en leg het apart. Snijd ui en prei (ondertussen) fijn en roerbak die, evt. met nog extra kerriepoeder. Snijd de paprika en voeg die toe. Voeg water toe voor de kerriesaus en doe de zakjes sauspoeder erbij. Laat dit opkoken volgens gebruiksaanwijzing. Voeg ananas en rozijnen toe, en doe de kip er weer bij. Schep de rijst op de borden en de saus er overheen. Eet smakelijk!
Receptnummer: 6311 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Francijn
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept