Nieuws   Zoeken 

Josje's visragout met aardappelpuree
Ingredienten: (4 pers.):
750 gram kabeljauwfilet
zout en peper
1 laurierblad
750 gram geschilde aardappelen
40 gram boter
2 dl melk
1 eetlepel gehakte peterselie
nootmuskaat
Paneermeel
1 fijngesneden ui
25 gram bloem
1 eetlepel citroensap
25 gram geraspte belegen kaas
Bereiding:
Pocheer de vis en water met zout en peper (of eventueel een bouillionblok). Vang het kookvocht op en laat de vis goed uitlekken. Verdeel de vis in stukjes. Kook ondertussen de aardappelen gaar en pureer de aardappelen met een beetje boter een een beetje melk en breng deze op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Smelt de rest van de boter in een pan en fruit hierin de ui. Roer de bloem door het mengsel en voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de rest van de melk en anderhalve dl van het kookvocht van de vis toe tot er een gebonden saus is ontstaan. Voeg de stukjes vis, het citroensap en de peterselie toe en breng het met wat zout en peper op smaak. Doe de visragout in een ovenvaste schaal en bestrooi deze met wat geraspte kaas. Daaroverheen wat aardappelpuree en bestrooi de bovenste laag met wat paneermeel. Zet de schaal in de oven en bak deze in ca. 25 minuten op 200 gr.
Receptnummer: 6324 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Josje
Opmerking:
Spinazie is er heel lekker bij. Je kunt ook een pak spinazie ala creme uit het vriesvak als extra laagje in de ovenschotel doen onder de aardappelpuree.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept