Nieuws   Zoeken 

Bab's gevulde champignons met courgette en mozzarella
Ingredienten: (4 pers.):
16 grote champignons
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 gesnipperde ui
1 grote courgette, in blokjes
1 bolletje mozzarella, in blokjes
peper en zout
Bereiding:
Haal de steeltjes van de champignons. Meng de olijfolie met de knoflook en bestrijk de hoedjes van de champignons met de knoflookolie. Leg de hoeden van de champignons met de open kant naar beneden op een ingevette bakplaat en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 c. Snijd de champignonssteeltjes in kleine blokjes . Verhit de resterende knoflookolie in een pan en bak de champignonsstelen , de ui en de courgette 5 minuten. Schep de mozzarella erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Haal de champignons uit de oven en draai ze om. Vul de binnenkant van de champignons met het courgettemengsel. Zet dit nog 10 minuutjes terug in de oven.
Receptnummer: 6389 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Barbara Fey
Opmerking:
Eet dit met notenrijst(of gewone rijst is ook lekker). Een lekker balletje gehakt of een stukje kipfilet , een schnitzel of wat je zelf lekker vind.
Dit recept kan ook heel goed zonder vlees.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept