Ingredienten: (4 pers.):
200 gr. macaroni
1 klein potje sperziebonen(330 gr.)
1 blikje artisjokharten(400 gr.)
2 blikjes tonijn in olie(200 gr.)
5 trostomaten
1 gele of rode paprika
2 sjalotjes
1 citroen
3/4 potje basilicumsaus(pesto)
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
4 theelepels kapperjes | Bereiding:
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet de sperziebonen en de artisjokharten af en snijd de artisjokharten in vieren. Laat de tonijn in een zeef afgieten. Was de trostomaten , snijd 3 daarvan in stukjes en 2 tomaten elk in 8 partjes. Pel de sjalotjes en snipper ze. Pers de citroen uit en doe in een grote slakom het citroensap en de basilicumsaus , roer dit goed door elkaar. Klop de olijfolie erdoor net zolang tot er een gebonden sausje ontstaat. Breng het sausje op smaak met zout en peper. Schep de macaroni nog warm door de saus. Schep achtereenvolgens de tonijn, sperziebonen, driekwart van de artisjokharten, stukjes tomaat. paprika, sjalot en kappertjes erdoor heen. Garneer de salade met de tomaatpartjes en de overgebleven artisjokharten. Laat de salade afkoelen en zet het voor minstens 1 uur in de koelkast om koud te laten worden en om de smaken goed in te laten trekken. Serveer dit met stokbrood. |