Nieuws   Zoeken 

Ria's Indische macaroni
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram macaroni
300 gram gehakt
1 zakje nasikruiden
2 uien
1 prei
1 zakje soepgroente
ketjap
knoflook
atjar
sambal
pindasaus
gebakken ei
Bereiding:
Kook de macaroni gaar volgens gebruiksaanwijzing. Bak het gehakt rul met de knoflook en gooi de nasikruiden er droog door. Doe de soepgroenten en de prei erbij met zout en peper en de sambal. Meng de ketjap erdoor. Vermeng alle benodigdheden en bak er een eit je bij. Geef er pindasaus en atjar er apart bij. Pas op met sambal, vooral met kinderen. Verder kunt u er alles bij doen wat u bij echte nasi er ook bij doet.
Receptnummer: 6466 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Ria
Opmerking:
aanvulling van Ria: Ik heb eigenlijk nog een toevoeging aan de Indische macaroni.
Ik maak ook wel eens gebruik van een kant en klaar bamipakket, erg makkelijk en ook snel klaar. Ook voeg ik er wel eens een pepertje, maakt niet uit wat voor een, aan toe. Op het laatst wat taugé rauw erdoor is ook lekker. Ik geef er ook wel komkommer met alleen wat olie, azijn, suiker en peper en zout bij, dit is ook lekker.
Verder kan dit recept dienen als basis voor een hele "macaroni" (inplaats van rijst) tafel. Pisang goreng, gefruite uitjes e.d. maken het ook lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept