Nieuws   Zoeken 

Barbara's zomers eenpansaardappelgerecht uit de oven
Ingredienten: (2 pers.):
zakje voorgekookte aardappelpartjes of 400 gram zelf geschilde aardappels in partjes (dan langere kooktijd)
klontje boter
1 korte preistengel
125 gram champignons
1 theelepel kerriepoeder
zout, peper
250 gram rundergehakt
klein teentje knoflook
½ blik ratatouille (Bonduelle)
geraspte belegen kaas
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 225 graden. Aardappelpartjes in een paar minuten bijna gaar koken en afgieten. Intussen de prei wassen en in ringen snijden en de champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Prei, champignons en kerriepoeder ca. 5 minuten bakken in de boter. Tegelijkertijd in een andere pan het gehakt rul bakken. Knoflook boven het gehakt uitpersen en heel even mee laten bakken. Preimengsel en gehakt op smaak brengen met peper en zout. Helft van aardappelpartjes in een ingevette ovenschaal doen. Het halve blikje ratatouille erover verdelen. Dan er achtereenvolgens de rest van de aardappelpartjes, het gehakt en het preimengsel over verdelen. Het geheel bestrooien met nog wat peper en tot slot de geraspte kaas erover strooien. Schotel 25 minuten in de oven zetten.
Receptnummer: 6468 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Dit gerecht kan goed van tevoren worden voorbereid en op het laatste moment de oven in.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept