Nieuws   Zoeken 

Josee's aardappelen van de BBQ
Ingredienten: (4 pers.):
1.5 kilo geschilde aardappelen
5 tenen knoflook gepeld en in plakjes gesneden
gedroogde oregano
thijm
bascilicum
komijn (poedervorm)
paprikapoeder
en zout en peper naar smaak
Olijfolie
Aluminiumfolie
Bereiding:
Snijd de aardappelen in niet te kleine stukjes. Spoel ze goed af en doe ze in een kom. Doe er de knoflook en alle kruiden + het zout en een flinke scheut olijfolie bij. meng alles goed door elkaar. Spreid 2 lagen aluminiumfolie uit op het aanrecht. Doe er het aardappelmengsel in en vouw het goed dicht. Doe er nog 1 of 2 keer folie omheen zodat er geen olie uit kan lopen. Leg het ca 20 - 30 minuten op de BBQ. Af en toe draaien om er voor te zorgen dat alles gaar is. Daarna openmaken en direkt opdienen. Heerlijk met Griekse salade en bijvoorbeeld gegrilde zalm.
Receptnummer: 6583 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Josee
Opmerking:
Eigenlijk is dit recept van mijn man. Die zag Jamie Oliver eens "bezig" op t.v. en besloot dat hij dat ook moest kunnen "wacken".
Het kan natuurlijk ook onder de grill. Wel steeds het pak draaien.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept