Nieuws   Zoeken 

Marjolijn's zoete kipcurry
Ingredienten: (4 pers.):
4 enkele kipfilets (of 2 dubbele)
2 flinke preien
1 groot blik halve perziken
1 bakje creme fraiche
1 zak pasta (penne, schelpjes, etc)
5 eetlepels currypoeder (bijvoorbeeld Sharwood's Indian Mild Curry Powder)
scheutje olie om in te bakken
Bereiding:
Zet een flinke pan water op voor de pasta. Snijdt de prei in ringetjes of reepjes, was deze af in een vergiet en laat even uitlekken. Snijdt intussen de kipfilet in blokjes en bak deze in een flinke wokpan in wat olie/boter rondom aan. Gooi de prei en een flinke scheut perzikvocht bij de kip. Voeg hier ook het currypoeder aan toe en laat het een tijdje pruttelen op middelgroot vuur. Als het water kookt kan de pasta de pan in. Kook deze volgens de beschrijving op de verpakking. Een paar minuten voor de pasta klaar is doe je de creme fraiche en de perzikschijven (eventueel eerst wat kleiner snijden) bij de kip-met-prei. Zet het vuur nu nog even wat hoger en blijf goed roeren in de wok. Als de pasta klaar is is de prut ook klaar :-)
Receptnummer: 6607 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Marjolijn
Opmerking:
In plaats van perzik kan je ook banaan of mango gebruiken, maar de echte smaak wordt natuurlijk bepaald door het currypoeder... Dit gerecht is door de zachte zoete smaak ook erg geschikt voor kinderen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept