Nieuws   Zoeken 

Claire's kaasfondue met tomaten i.p.v. wijn
Ingredienten: (4 pers.):
125 gr. tomaten of een blikje ontvelde tomaten.
50 gr. oude, geraspte Goudse kaas
50 gr. Parmezaanse kaas (ook geraspt)
1 teentje knoflook of een uitje
Stukjes brood
aanvulling: 100 gram kaas en 125 gram tomaten is per persoon
Bereiding:
Pel de tomaten, eerst even in kokend water leggen, dan gaat de schil er gemakkelijk af en snijdt ze in stukjes. Of open een blikje ontvelde tomaten. Neem een fondueschaal. Wrijf in met knoflook of ui, doe de tomaten er bij en laat het koken. Al kokende fijn maken met een vork. Handje voor handje de kaas erbij. Even doorkoken, tot alle kaas is gesmolten. Dan de fondueschaal op een spiritus rechaud op tafel zetten. Stukjes brood aan een lange vork prikken en door de kaas halen. Wanneer de kaas draden gaat trekken dan brandt het lichtje te hoog. De massa moet vloeibaar blijven.
Receptnummer: 6836 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: claire gardien
Opmerking:
Niet alleen voor vegetariers. Zeer geschikt voor kinderen, omdat er deze keer geen wijn is gebruikt. Mijn ervaring is, dat veel wijdrinkers deze kaasfondue lekkerder dan de traditionele.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept