Nieuws   Zoeken 

Ingrid's gevulde courgette
Ingredienten: (2 pers.):
1 grote courgette
ca. 250 gram shoarma
1 bakje champions
1 rode paprika
1 (rode) ui
1 zakje gratineerkaas
MARINADE VOOR
DE COURGETTE:
2-3 eetlepels olijfolie
1 dessertlepel pikante
paprikapoeder
verse basilikum
1-2 teentjes knoflook
4-seizoenenpeper
scheut limoen of citroensap
snuf zout
Bereiding:
Maak de marinade door de ingredienten met mekaar te vermengen en fijn te hakken met een staafmixer. Snijd de courgette in de lengte door en haal de pitjes er met een ijslepel eruit. Hol de courgette zover uit zodat er een bootje overblijft. Giet de marinade in de uitholling en laat de courgette zolang mogelijk staan. Heb je geen tijd dan kun je hem ook ca. 15 minuten in de magnetron (op de laagste stand!) zetten. Vervolgens het vlees in een koekenpan (zonder vet of olie) bakken totdat het droog en gaar is. De uien, paprika en champions klein snijden en toevoegen. Even meebakken. Doe het vleesmengsel in de gemarineerde courgette. Kaas erover en het geheel in de oven / grill zetten. Als de kaas een goudbruin kleurtje heeft is het gerecht klaar.
Receptnummer: 6842 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Ingrid
Opmerking:
Het shoarmavlees kun je ook vervangen door gehakt. Dit kruiden naar smaak.
Lekker met een frisse salade en gefrituurde krieltjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept