Nieuws   Zoeken 

Els' pasta met paddestoelen en dubbel ham
Ingredienten: (4 pers.):
3-4 ons pasta naar keuze
30 gr. gedroogde paddestoelen
250 gr. kastanjechampignons
1 1/2 ons gekookte ham (dikke plak)
1 1/2 ons rauwe ham (dikke plak)
4 ons gepelde tomatenblokjes (blik)
2 el peterselie
2 teentjes knoflook
peper en zout
olijfolie
1 ons geraspte parmezaanse kaas
1 el maizena
Bereiding:
De gedroogde paddestoelen in een kommetje doen, water erover schenken en afgedekt in de magnetron 2 minuten op 100% verhitten. Ze vervolgens 15 minuten laten staan. In de tussentijd de pasta gaarkoken. De kastanjechampignons in plakjes snijden. Beide plakken ham in kleine blokjes snijden. De geweekte paddestoelen uitknijpen en kleinsnijden. Olijfolie in een pan verhitten, knoflook erboven uitpersen en erdoor roeren. Hamblokjes toevoegen en eventjes meebakken. Beide soorten paddestoelen toevoegen, ook even meebakken. Dan de tomatenblokjes erdoor scheppen. Als de saus te dun blijft, 1 el maizena met wat water tot een papje roeren, erdoor roeren en al roerende laten binden. Peterselie fijnknippen en erdoor roeren plus een gedeelte van de geraspte kaas. De pasta toevoegen, mengen met de saus. De rest van de parmezaanse kaas kan er apart bijgegeven worden. Eet smakelijk!
Receptnummer: 6949 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Els
Opmerking:
Gedroogde paddestoelen zijn te koop in de supermarkt, meestal verpakt in een potje of in een (rood) doosje. Bij ons staan ze bij de blikken Bonduelle enzo. Merken weet ik niet want ik neem ze altijd mee uit Frankrijk. Heb je geen magnetron? Zet ze dan een nacht te weken. Met de 4 ons tomatenblokjes bedoel ik het nettogewicht en geen uitlekgewicht, dus waarschijnlijk heb je 2 blikken nodig. Het is een heerlijke pasta voor bijvoorbeeld na een boswandeling!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept