Nieuws   Zoeken 

Ria's BB met R
Ingredienten: (4 pers.):
zout
400 gram vlees of vleesresten
50 gram boter
1 gesneden ui
2 teentjes knoflook
2 tomaten
2 bouillonblokjes en/of zout
2 laurierblaadjes
1 groot blik bruine bonen
zwarte peper
500 gram rijst
3/4 liter water
Bereiding:
Het vlees licht zouten en braden in de boter. Zodra het vlees bruin is ui en knoflook meefruiten. Als de ui iets doorbakken is, de stukjes tomaat toevoegen en ook even toevoegen. Nu het water en de laurierblaadjes toevoegen en 20 minuten laten sudderen. Nu de bruine bonen toevoegen en het vlees en de jus erdoor scheppen. Zwarte peper toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen. Serveren met rijst.
Receptnummer: 6996 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Ria
Opmerking:
Ook dit is uit een Surinaams kookboek, en dus het officiele recept. Een oude buurvrouw maakte het met speklapjes in stukken gesneden en zij deed er ook nog een blikje knakworstjes (in stukjes gesneden) met het vocht bij. Ook gebruikte zij wel eens restjes kip en spek bij elkaar, wat ze van de vorige dag overhad, dus eigenlijk een restverwerking. Dat was ook heel erg lekker. Trouwens, net als onze erwtensoep, is dit de tweede dag lekkerder, dus invriezen is ook wel bijdehand. Verder heeft iedereen z'n eigen recept voor BB met R, dus variaties ten over.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept