Ingredienten: (4 pers.):
400 g kalkoenfilet
2 sjalotjes
250 g oesterzwammen
1 appel
1 el. citroensap
1 klein blikje ananasstukjes
4 el. olie
150. g. blauwe kaas
2 el sherry
peper en zout
2 el. gehakte peterselie | Bereiding:
Snij de kalkoenfilet in smalle reepjes, pel de sjalotjes en snipper ze. Borstel de oesterzwammen en verdeel ze in reepjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het in kleine blokjes. Sprenkel de citroensap erover. Giet de ananas af en vang het sap op. Doe olie in de pan en roerbak de kalkoenreepjes 4 min. Voeg de oesterzwammen, ananasstukjes en de appelstukjes toe en bak nog 3 min. Verkruimel de blauwe kaas en schep deze met de sherry,peper,zout en een beetje ananassap erdoor. Warm het gerecht goed door zonder te koken en serveer het bestrooid met peterselie. |