Nieuws   Zoeken 

Anna's aardappelschijfjes met prei en knoflook
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr aardappelen
1 prei
50 gr boter
2 teentjes knoflook of meer
peper en zout
1 dl melk
Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze met een kaasschaaf in heel dunne plakjes. Maak de prei schoon en snijd deze in ringetjes. Vet een ovenschaal in en leg er een laag aardappelplakjes in. Doe de gepelde knoflook in de pers en knijp er wat knoflook overuit. Verdeel enkele kleine klontjes boter en wat prei over de aardappelschijfjes en bestrooi het geheel met peper en zout. Dan weer wat aardappelschijfjes en prei etc. Ga zo door tot alles op is. Eindig met een laag aardappelschijfjes en verdeel hier de rest van de boter over, schenk de melk voorzichtig erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Plaats de schaal ca. 40 min in het midden van een op 200*C voorverwarmde oven. Verwijder het folie en laat de schijfjes nog ca. 10 min goudbruin worden. Heerlijk met varkensrollade en een salade.
Receptnummer: 7209 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Anna Grouls
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept