Nieuws   Zoeken 

Mandy's spaghettisaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 pak tomatensap
2 teentjes knoflook
1 doosje champignons
350-400 gr. gehakt
50 gr. boter
50 gr.bloem
1/2 theelepel sambal
2 bouillonblokjes
oregano
tijm
basilicum
evt. wat ketchup
Bereiding:
smelt de boter en bak hierin het gehakt rul. Voeg de knoflook, sambal en de champignons toe en bak dit samen nog even door. Voeg de bouillonblokjes toe en laat ze smelten. Nu de bloem erbij en goed roeren, wordt een stevige massa. Nu de tomatensap in delen toevoegen, ongeveer 7/8 deel van het pak. Het wordt een wat dikkere saus, wil je de saus wat dunner voeg dan meer tomatensap toe. De saus op smaak maken met oregano, basilicum en tijm. Evt. nog wat ketchup naar eigen smaak. De saus is het lekkerste als je hem bijv. de avond van te voren al bereidt, dan kunnen de kruiden nog even intrekken. Eet smakelijk, mede namens mijn schoonmoeder, zij heeft dit recept bedacht.
Receptnummer: 7210 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Mandy Welboren
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept