Nieuws   Zoeken 

Sonja's gezellige gevulde komkommers
Ingredienten: (2 pers.):
1 komkommer
200 gram gehakt
1 ui
2 teen knoflook
theelepel sambal
eetlepel mosterd
eetlepel gembersnippers
1 blik gepelde tomaten
peper en zout
Bereiding:
snij de komkommer in twee stukken (niet in de lengte) en hol deze uit met een lepel. Meng gehakt met ui (gesnipperd) 1 teen knoflook, sambal, mosterd en gember. Vul de komkommerhelften hiermee en leg ze in een ovenschaal. Snij de gepelde tomaten in stukken en meng knoflook peper en zout er naar smaak door. Giet dit over de komkommers. Zet het gerecht 20 minuten in een oven op 200ÂșC. Om het leuk te serveren kan je de komkommers in plakken snijden (je krijgt dan plakken met en gehakt kern) en op een schaal leggen en de saus er een beetje over en omheen draperen. Erg lekker met rijst en de rest van de saus apart erbij serveren.
Receptnummer: 7258 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: sonja
Opmerking:
Je kan het gehakt ook goed mengen met bijvoorbeeld turkse kofte kruiden of een ander kruidje. De plakjes zou je naderhand ook nog even kunnen grillen met kaas erover. Doe ik soms ook, net afhankelijk van waar je zin in hebt. Als je het van tevoren klaarmaakt kan je het ook koud serveren in plakjes als snack. Staat ook leuk op een buffet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept