Ingredienten: (4 pers.):
400 g. speklapjes
peper en zout
1/2 el. chilipoeder
1 teentje knoflook
2 uien
2 el. olie
1/2 komkommer
1 blikje rode bonen of kapucijners
1 kleine chinese kool
4 el. ketjap manis
paar druppels tabasco of beetje sambal | Bereiding:
Snij de speklapjes in reepjes. Bestrooi met peper,zout en chilipoeder. Pel de knoflook en de uien en snij ze fijn. Doe olie in een wok en roerbak de spekreepjes goudbruin. Zet het vuur iets lager en voeg de knoflook en uien toe en bak al omscheppend 5 min. Halveer de komkommer in de lengte, en snij het in plakjes van 1/2 cm. Giet de bonen af. Snijd de kool in smalle reepjes. Schep de komkommer,kool en bonen door het vlees en roerbak het nog 2 min. Voeg ketjap en tabasco toe. eet smakelijk |