Ingredienten: (2 pers.):
1 ongepaneerde varkensschnitzel
1 plak ontbijtspek
1 kleine ui
3 kleine aardappelen
150 g chinese kool
10 g margarine
1 tl kerriepoeder
1 dl bouillon (van tablet)
1 tl bloem (vermengd met 1 el water
evt zout en peper | Bereiding:
Snijd het varkensvlees en het ontbijtspek in kleine reepjes. Pel de ui en snipper deze fijn. Snijd de aardappelen in stukken en de kool in reepjes. Verhit de margarine en bak de spekreepjes krokant. Voeg het varkensvlees, de ui en de kerriepoeder toe en bak het geheel 5 min. tot het vlees lichtbruin is.Voeg de bouillon toe en schep de aardappelen en de kool erdoor. Breng de vloeistof aan de kook en stoof het geheel met de deksel op de pan in ongeveer 20 min. gaar. Bind, indien nodig, de saus bij met de bloem. Evt. op smaak brengen met zout en peper. |