Nieuws   Zoeken 

Anke's kerrieboontjes
Ingredienten: (2 pers.):
2 kipfilets in stukjes (of 250 gr. nasivlees)
450 gr. gebroken spercieboontjes (diepvries)
1 zakje milde javaanse kerriesaus (Conimex)
2 uien
1 a 2 teentje(s) knoflook
olie
sambal, zout en ketjap
indische kruiden: ketoembar, djintan, djahe en laos
rijst
(atjar tjampoer)
Bereiding:
Als het snel en makkelijk moet ben ik een liefhebber van diepvriesboontjes. Doe wat olie, een theelepeltje sambal en een geperst teentje knoflook in de wok en verhit dit papje al roerend. Voeg meteen de stukjes kipfilet toe. Roerbak even en voeg dan de in stukjes gesneden uien toe. Uien glazig bakken, dan de boontjes bevroren toevoegen en roerbakken tot ze ontdooid zijn. Kruiden met zout, (evt. meer sambal en knoflook) en indische kruiden naar smaak (ik doe meestal een half theelepeltje van elk). Kerriesaus maken volgens het pakje en toevoegen. Doorroeren, evt. een scheutje ketjap toevoegen en met de deksel op de pan zachtjes koken tot de boontjes gaar zijn (ong. tien minuten). Serveren met rijst en evt. atjar.
Receptnummer: 7300 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept