Nieuws   Zoeken 

Ronny's fazant met appelen en calvados
Ingredienten: (4 pers.):
1 fazant
50 gr vetstof
peper en zout
1/2 l kippenbouillon(of wild fon)
0.6 dl calvados
1 dl room
3 appelen
Bereiding:
verhit de helft van de vetstof en korst de fazant rondom bruin en kruid met peper en zout. voeg een scheutje in kippenbouillon toe en laat de fazant 40 minuten sudderen(keer de fazant regelmatig om).haal de fazant uit de braadpan en houd hem warm.schep het vet van het braadvocht. giet calvados in de pan en kook het vocht al roerend 1 minuut door. voeg de rest van de kippenbouillon en de room toe,laat inkoken de gewenste sausdikte. schil intussen de appelen en haal het klokhuis eruit,snijd de appelen in schijfjes,bak de appelschijfjes goudbruin in de rest van de vetstof.schik de fazant op een schotel , leg de appelschijfjes errond en overgiet met de saus. lekker met aardappelnootjes of krokketjes en gestoofde peren
Receptnummer: 7349 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
echt feestelijk
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept