Marina's kipfilet met cider en tagliatelle |
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. tagliatelle
3 eetl. olijfolie
500 gr. kipfilet
250 ml droge appelcider
2 eetl.grove mosterd
20 gr. roomboter
1 grote prei (reepjes )
200 gr. champignons (plakjes)
150 ml. slagroom
bieslook om te garneren | Bereiding:
Tagliatelle koken 8-10 min.Ondertussen 1.5 lepel olie verhitten in een pan en kipblokjes 6-8 minuten bakken totdat ze mooi bruin zijn.Mosterd en cider toevoegen.Op smaak brengen met zout en peper en nog ongeveer 5-7 min.laten smoren totdat het iets ingedikt is. Roomboter in een andere pan smelten en rest van olie erbij doen.smoor de prei 4 min. champignons erbij doen en nog 3 min. bakken.Meng de prei en champignons met het kipmengsel , roer de room erdoor en laat het geheel nog 2 min. smoren.Schep het kip-cider mengsel door de tagliatelle en strooi er wat fijngeknipte bieslook over |
Receptnummer: 7492 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. |
Opmerking: Bij dit recept is het eerder vermelde knoflookkruidenbrood erg lekker ! |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |