Nieuws   Zoeken 

Ria's wildfond
Ingredienten: (4 pers.):
2 kilo wildafval
250 gram wortelen
250 gram uien
1 takje salie
15 jeneverbessen
1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
3 liter water
1/2 fles droge witte wijn
Bereiding:
laat het wildafval kleuren in de oven, leg in een braadpan waarvan de bodem bedekt is met de eveneens in de oven gekleurde groenten en de kruiden. deglaceer de ovenplaat met de witte wijn en giet dit dit over het wild met een zelfde hoeveelheid water. laat tot een glace (volledig ingekookt vleesnat of gelei) indikken. giet daarna de rest van het water erbij, breng aan de kook, schuim grondig af en laat zachtjes een uurtje of langer trekken. zeef het en laat afkoelen.
Receptnummer: 7553 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
een bewerkelijk recept, wat eigenlijk niet hier past. het is voor 1 1/2 liter, wat je goed kan invriezen, dus later heb je er profijt van. Het is natuurlijk veel lekkerder dan potjes
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept